Whitewater Symphony – ensiesitys Imatra-päivänä 19.8.2023 klo 21:30

JEEE! Imatra-päivänä 19.8. juhlitaan, kun uusi teos Whitewater Symphony saa klo 21:30 ensiesityksenä koskinäytöksen yhteydessä. Sen jälkeen jatkopippalot OSMO’S COSMOS BARissa, jossa bändi nousee lavalle klo 23:30. Alla lisäinfoa tiedotteessa.🤩

TIEDOTE 2.8.2023

Osmo’s Cosmoksen rocksinfonia Imatrankoskelle

Ensiesitys Imatra-päivänä 19.8. Luvassa bändin ja kuorojen mahtipontista musiikkia sekä laser- ja pyrotaidetta.

Osmo’s Cosmos on työstänyt rocksinfonian Whitewater Symphony kotikaupunkinsa ylpeyden, kansallismaisema Imatrankosken innoittamana.

Reilun varttitunnin sinfonia saa ensiesityksensä koskinäytöksen yhteydessä Imatra-päivänä 19. elokuuta klo 21.30.

Imatran Immet ja Vuoksen Mieslaulajat -kuoroilla vahvistettu Osmo’s Cosmos esiintyy kosken padolla laser- ja pyrotekniikalla tehostetussa koskinäytöksessä.

Esitys taltioidaan monikameratuotantona, joka julkaistaan videona loppuvuodesta.

Saunasta sinfoniaksi

Osmo’s Cosmoksen taustayhtiö Music-Bros Ay juhlii 35-vuotista taivaltaan. Myös Imatran kaupungilla on meneillään 75-vuotisjuhlavuosi. Näitä molempia juhlistetaan rocksinfonialla.

−Tammikuussa idea koskinäytöksen mittaisesta biisistä putosi lauteilla saunan katosta. Tuli fiilis, että tämä täytyy tehdä. Umpi-imatralaisena Vuoksi on ollut monessakin mielessä vahvasti läsnä tässä matkan varrella. Pöytälaatikosta löytyi jo ammattikouluaikaan 80-luvulla tehty biisi, joka toimi aihiona tälle teokselle. Alussa sinfonista fiilistelyä, keskikohdassa rytinää ja lopussa herkistelyä – kosken pauhujen ja draaman kaaren mukaan, kertoo tuottaja, Osmo’s Cosmoksen perustajajäsen Pete Kiisseli.

−Alkuvuodesta mentiin Peten ja Tipe Johnsonin kanssa muutamaksi päiväksi mökille luonnon rauhaan, jossa teosta työstettiin. Kevään ja kesän mittaan tehtiin orkesteri- ja kuorosovitukset sekä äänitykset, lisää niin ikään tuottaja ja bändin perustajajäsen Ville Soininen.

Teoksen on säveltänyt ja sanoittanut Pete Kiisseli, Ville Soininen ja Tipe Johnson. Bändi esitteli yhteistyöideansa kaupungille heti talvella.

−On hienoa, että kaupungissamme on Osmo’s Cosmoksen kaltaista osaamista ja luomisvoimaa. Tällainen teos kruunaa meidän Imatra-päivän eli kaupungin ikioman syntymäpäivän juhlallisuudet, kaupunginjohtaja Matias Hilden toteaa.

Sinfoniasta suomen- ja englanninkieliset versiot

Whitewater Symphonyn englanninkielinen versio julkaistaan ensiesityksen jälkeen YouTuben Osmo’s-TV-kanavalla. Syksyllä julkaistaan CD:nä ja suoratoistopalveluissa EP, joka pitää sisällään englannin- ja suomenkieliset versiot sekä instrumentaaliversion.

Vauhdikkaista keikoistaan tunnettu Osmo’s Cosmos on vuodesta 1996 saakka toiminut showbändi, joka on julkaissut lukuisia albumeja ja videoita. Jykevien covereiden ohella tuotannosta löytyy paljon myös omia biisejä.

Mittavasta tuotannosta löytyy myös monia projektiluontoisia julkaisuja mm. Leijonille tehty tsemppibiisi Voimaa, Luokkakokous 3:n tunnuskappale Hauskaa, uudelleensovituskilpailun voitto maakuntalaulusta Karjalaisten laulu, Nenäpäivään Hei Maailma, Finlandia sekä monia urheilujoukkueille tuotettuja biisejä.

Lisätiedot:

Tuottaja Pete Kiisseli, info@osmoscosmos.com

Imatra-päivän koskinäytös: tapahtumatuottaja Mari Haaparanta, mari.haaparanta@imatra.fi

www.osmoscosmos.com

www.imatra.fi

www.music-bros.fi

www.youtube.com/@OsmosTV

Posted in UUTISET.